BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

senyum selalu mesti mendatangkan tuah...

Sunday, February 9, 2014

Setelah 3 Tahun

Dah lama aku tak upload ape-ape dalam blog aku. Pejam celik pejam celik dah 3 tahun. Banyak benda yang terjadi dalam 3 tahun ni...aku kenal cinta aku putus cinta dan aku bercinta putus lagi tapi itu semua pengalaman. Mungkin memang aku tak sesuai untuk bercinta la kan. Lupakan aja pasal cinta ni.

Selain pengalamam bercinta aku jugak accident parah la jugak aku kena buat pbedahan letak plate kat bahagian litut aku. Hampir sebulan jugak aku dekat hospital. Memang bosan tak terkatalah. Orang sebelah katil aku bersilih ganti. Macam-macam aku tengok. Masa aku accident aku baru balik kerja kat area jalan duta. Bulan puasa tak pe lah semua dugaan. Aku terima dengan redha. Seminggu nak raya aku keluar wad (2012).

Sepanjang aku tak bekerja aku dok rumah je la. Bosan tak payah nak cakap lah. Memamg aku asyik buat perangai je bila bosan. Cepat je naik angin. Nasiblah mama besabar gan perangai aku ni. Bila dok rumah keje aku online je la. Facebook,twitter dua benda ni aku selalu tengko and one day dah bosan sangat aku pon upload tagged. Di tagged aku kenal someone yg aku panggil "cinta" sampailah sekarang. Dah hampir 2 tahun pekenalan kami. Walaupun jodoh tak panjang dengan dia tapi aku redha kali ini mungkin cinta bukan untuk aku. Banyak kenangan yang aku tak akan lupakan. Sebab dia aku berusaha untuk aihat kembali dan meneruskan hidup aku yang pernah gagal sekali. Aku bamgkit teruskan hidup. Hampir 2tahun banyak yang aku dan dia tempuhi. Itu membuatkan kami bertahan.

30 jan 2014 aku dah dia berpisah. Kami berpisah cara baik. Tak ada gaduh ke apa. Kami berbincang mungkin jodoh aku dengan dia tak panjang. Aku terima segalanya. Kadangkala ada timbul perasaan rindu aku cuba pendam dan biasakan hari-hari aku hidup tanpa dia. Kadangkala hati aku terasa sunyi tapi aku sibukkan diri aku dengan kerja. Aku tak mahu fikirkan tentang dia. Kadang-kadang aku ada jugak tengok gambar-gambar dia dan stalker fb and twitter dia. Kata member-member aku "ko ni meroyan ek?" Peduliklah ape orang nak kata. Dah aku rindu nak buat macam mana. Aku akan teruskan juga hidup aku tanpa cinta bersama hari-hari aku. Untuk cinta b harap cinta akan terus berusaha belajar. B nak tengok cinta berjaya nanti bila dah berjaya boleh tolong mak gan abah.


Thursday, January 10, 2013

Hati ohhhh hati

Tak sudah-sudah aku ni kn...asal emo je bru aku ingt kt nlog ni..klo tak mmh ameh r kn...besawang...aku sndiri xtaw knp aku emo..dh gila gaknya..faiz pon majuk gn aku..xtaw nk kata r ni..sabo lah wahai hati...ko mmg xda sape nk layan hati oiiiii.....

Thursday, February 16, 2012

move on with life

susah nak aku cerita ni...memula aku nak mintak maaf kat korang sekarang nih mmg mood aku malas nak update blog...tapi memang dari dulu aku malas ponkan??hahahaha lantaklah yang penting aku happy.....aku sekarang cuma meneruskan ape yang termampu..aku ada fikir nk sambung belajar tapi major ape lak aku nak amik nih???arggghhhh....pitam aku bila fikir kan ....boleh ke aku balejar lagi??dah lah aku ni pemalas....ermmmm..pening2

Tuesday, December 20, 2011

kehidupan kini

bermula lagi kehidupan aku di kota raya Kuala Lumpur ni..banyak yang aku lalui..banyak aku belajar..menghadapi kenyataan memang mengasyikan..memenuhi hidup seharian..persahabatan semakin akrab...


meniti kehidupan kadang-kadang banyak pancaroba tap kalau betul kita kuat semua kita boleh lalui dengan tenang...penutup yang amat menarik tahun ini semuanya berlalu dengan perasaan gembira...sedih..dan yang paling penting aku mengenali kembali dunia aku sebenar..tak ada lagi dunia yang diselubungi dengan perkara-perkara duka...aku dapat mengenali kembali mana kawan dan mana lawan....aku faham apa itu realiti kehidupan...memang menarik hidup aku ni...


Wednesday, November 30, 2011

bermula semula

cabaran demi cabaran aku tempuh...tak apalah semuanya demi mengharungi kehidupan aku sendiri dibumi ini...banyak yang duka dari gembira aku ambil semua itu bagi mematangkan diri aku..aku tak lagi di Terengganu..bermula cabaran baru aku di Kuala lumpur.bandar penuh cabaran..setapak demi setapak aku cuba melangkah kedepan...



Sunday, September 18, 2011

AUDIT NIGHT JOB

assalamualaikum semua..alhamdulillah masih diberi kesempatan tok aku bernafas lagi...dh sminggu lebih rasanya jadi night audit ni...alhamdulillah satu ilmu baru bagi aku belajar kerja audit...banyak juga yang aku belajar ni...memula tu aku cuak jugak nak buat keje audit yer..

cuba teka aku cuak knp??hahahhahah sbb cik han???tidak..tidak..dan tidak (sikot2 jer...)
sebelum aku lupa night audit nih kerja dari 11pm-7am yer....hahhahahah rabak mata aku time nih....tapi ok lah jnji aku epy keje malam...tekanan keja siang lagi bnyak dr keje malam....jd malam memang best sesangat-sangat....

aku pun dah ada gelaran baru vampire is my name skarang..wah nk glamor jugak occayyyyyy....korang mampuuuu????xmampu punya aku taw 2..hahahahahha aku dh mereng sejak2 aku keje malam ni....siang tido..mane x vampire nye kn...elllokkk sesangat2 lah 2....
night audit job is the best way to ran fromp life prob...lari kejap je bukan lelame k.... :)

Monday, September 12, 2011

cukai oh cukai...

"RM0.Plggn dihargai, mulai 15/9/2011,
semua pembelian reload & pek permulaan prabaya akan
dikenakan 6% cukai perkhidmatan yang berkenaa.."

jangan main-main okey...sekarang semua nak ada cukai ni..kepada kanak-kanak bawah umur anda dinasihatkan membayar cukai juga untuk Hp anda dan bersiap sedia menyimpan duit poket anda lebih dari biasa....

helllooooo...agak2 lah..dah lah perkhidmatan lembap lagi mau cukai bagai ke??kalau bayar cukai agak2 korang upgrade tak korang punya perkhidmatan???aku nengok same lembap jer...lepas 2 promosi bukan main boommm bammmm boommm bammm....last sekali hampeh..ni nak tambah cukai pulak???ayok RM0.60 tu...huhuhuhuuh ciput jer kot....mungkin tu yang diaorg kata.. cuba bayangkan lah sikit RM0.60 sah2 lah klo kumpul2 boleh buat duit simpanan kalau setahun....

kerajaan mengenakan cukai.....sekarang nak reload pon nak kena cukai....nak beli nombor baru pon kena cukai...bagi yang suka tukar nombor padan muka korang...gedik tuka no sgt kn dh mahal....sah2 lepas ni peniaga kedai top up akan kaya sev\belum 15/9/2011...gelak puas2 dulu...
sah2 korang murung pas 15/9/2011...hhahahahaha maner tak nye sah2 budak2 sekolah menjimatkan kredit....mane taknya kalau duit sekolah 2 yang dikumpul buat top up....nak mintak gan mak bapak???alamat kena maki lah kalau mak bapak tak sporting...

sepatutnya kenalah jaga juga perasaan pengguna...tak cukup maju lagi ke business anda wahai emilik syarikat prabaya???sekarang sukai 6% esok2 kerajaan naik cukai 10% mcm mana???sape nak jawab???sanggup kah anda wahai pengguna untuk menerimanya???

hahahahhahah...fikir-fikirkan dan selamat beramal....